Restauracja „Pod Wawelem” w Krakowie (recenzja)

3

Niewiele jest miejsc tuż obok królewskiego Wawelu, gdzie można zjeść smacznie i w przystępnej cenie. Restauracja „Pod Wawelem”, należąca do sieci Kompania Kuflowa, oba te warunki spełnia.

Siostrzana restauracja łódzkiej „Esplanady” i warszawskiego „Bazyliszka” położona jest przy ul. św. Gertrudy 26/29 (przy zbiegu ulic: Grodzkiej, Podzamcze, Stradomskiej, i św. Gertrudy, z wejściem od strony plant) i jest w stanie pomieścić nawet 120 -150 osób.

Dwupoziomowa, klimatyzowana sala rodzinna zapewnia atrakcje dla dzieci, w tym liczne zabawki i plac zabaw ze zjeżdżalniami. To spora zaleta, szczególnie w chwili, gdy rodzice swoich pociech chcą spokojnie zjeść posiłek. Ponadto restauracja posiada też salę bankietową na spotkania biznesowe oraz salę barową z oryginalnym barem na wzór tych z przełomu XIX i XX wieku. Co więcej, „Pod Wawelem” może pochwalić się dużym, całorocznym ogródkiem wychodzącym na zabytkowe krakowskie planty i Zamek Królewski na Wawelu.

Podobnie, jak w przypadku innych lokali Kompanii Kuflowej, dania są bardzo smaczne (niemalże bez względu na dokonany wybór – zaznaczam, że próbowałem tam już wielu potraw), zaś ceny, jak na krakowską starówkę, niskie. Serdecznie polecam odwiedzenie tego lokalu i oceniam go w szkolnej skali na piątkę.

3 KOMENTARZE

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here