Restauracja „Spółdzielnia” w Łodzi [recenzja]

0

Restauracja i delikatesy „Spółdzielnia” należą do jednego z licznych lokali strefy Off Piotrkowska, która pozytywnie wyróżnia się na liście miejsc godnych uwagi w Łodzi. Restauracja łączy w sobie wspomnienia przeszłości, które uwidacznia m.in. w nazwie lokalu, oraz wizję współczesności, którą widać po samym miejscu, jego wnętrzu i urządzeniu, atmosferze, a zwłaszcza – kuchni.

Miejsce to stanowi swoiste połączenie restauracji studenckiej wraz z delikatesami oraz Eko Targiem, który został pomysłowo zapoczątkowany przez właścicieli. Praktycznie każdy młody człowiek znajdzie tutaj coś dla siebie. W zależności od możliwości – zarówno finansowych, jak i naszego apetytu, goście są w stanie wybrać jedną z wielu pozycji w karcie dań odpowiednią dla siebie.

Propozycje serwowane w „Spółdzielni” są połączeniem polskiej tradycji kulinarnej z kuchnią międzynarodową. Potrawy przygotowywane w restauracji są świeże, estetycznie podane, a przede wszystkim smaczne. Dużym plusem lokalu jest obsługa, która profesjonalnie zajmuje się klientem, dbając przy tym o miłą atmosferę i komfort spożywanego posiłku. Ceny kształtują się na umiarkowanym poziomie.

Moim zdaniem lokal zasługuje na 4+ w szkolnej skali ocen. Ogólnie jest więc to miejsce godne polecenia – czy to na wspólne wyjście ze znajomymi, obiad z rodziną, czy też na miłą, lekką kolację z drugą połówką. Serdecznie polecam.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here