„Stockholm Kitchen & Bar” w Szczecinie (recenzja lokalu)

0

Zachęcony bardzo pozytywnymi opiniami w internecie, którymi cieszy się „Stockholm Kitchen & Bar” w Szczecinie, postanowiłem wybrać się do tego lokalu i osobiście sprawdzić, czy opinie te są zasłużone, czy też, przynajmniej częściowo, sztucznie wykreowane przez zdolnych marketingowców.

Już na samym początku okazało się, że kelnerki w lokalu nie są zbyt uprzejme. Swój stosunek do mnie zmieniły dopiero, gdy się przedstawiłem z nazwiska i podałem cel mojej wizyty. Zamówiłem kilka dań rybnych, małże, przystawki, napoje. Niestety, na przygotowanie potraw musiałem czekać blisko 50 minut mimo że lokal był niemal pusty. Pani menadżer przeprosiła za zaistniałą sytuację i wyjaśniła, że to z powodu faktu, iż wszystkie składniki są świeże.

Gdy kelnerka, z przeprosinami na ustach, przyniosła mi moje danie, okazało się jednak, że ziemniaki podane do ryby były w środku… lodowate. Zakwestionowałem więc argument o „świeżości” produktów, na co, prócz zmieszanej miny, nie uzyskałem żadnej odpowiedzi. Niestety wszystkie zamówione przeze mnie porcje były małe, niezbyt smaczne i o nieco wygórowanych cenach.

Zalety? Z pewnością położenie baru – jedzący mają piękny widok na Nadbrzeże Wieleckie (Bulwar Piastowski 1). Polecałbym jednak odwiedzenie tego miejsca jedynie w przypadku, gdy gość nie jest zbyt głodny, ma dużo wolnego czasu i ma ochotę jedynie coś wypić lub zjeść niewielką przekąskę w miłym miejscu. Uważam, że lokal, w szkolnej skali ocen, zasługuje co najwyżej na 3+. Osobiście już tam jednak więcej nie zajrzę.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here